Hamilelik Kaç Hafta Sürer?

Hamilelik Kaç Hafta SürerHamile kalan anne adayı için birçok soruyu da beraberinde getirir. Hamilelik süresi hakkında her zaman duyduğumuz genel süre ifadeleri içine girdiğimizde daha karmaşık bir hal alır. Birçok anne adayı “Hamilelik kaç hafta sürer?” sorusuna cevap arıyor. Özellikle ilk gebelik sürecinde bu tarz soruların cevabının aranması çok doğaldır. 

İlk defa anne olacaklar genelde hamilelik sürecinin 9 ayda tamamlanacağını düşünür. Ancak bu ifade tam olarak doğru bir bilgi değildir. Normal bir hamilelik 40 hafta sürer.  Bu durumda 10 ay süreği gibi bir algı da ortaya çıkacaktır. Hamilelik kırk hafta sürse de hamilelik hesaplama işlemlerinde gebe kalınan anı dikkate almak gerekiyor.

Doktorlar gebeliğin hesabına başlarken kaç haftalık olduğunu belirtebilmek adına son adetinizin ilk gününü başlangıç olarak kabul eder.  Döllenme bu tarihin 2 hafta öncesi ya da sonrası gerçekleşecektir. Bir hamilelik süreci 38 ile 42 hafta arasında sürmektedir.

Erkek Bebek Kaç Haftada Doğar?

Bebek bekleyen anne adayları için cinsiyetini öğrenmek en büyük merak konularından biridir. Bebeğinizin erkek olduğunu öğrendikten sonra bu sefer erkek bebeğin kaçıncı haftada doğacağına dair bir endişe ortaya çıkar.  Çünkü anne adayları arasında erkek bebeklerin daha geç doğduğuna dair bir algı vardır. Buna bağlı olarak cinsiyeti erkek olan bebekler daha geç beklenebilir.

Erkek bebeğin doğum süresinin daha geç olduğu doğru bir bilgi değildir. Her gebelik süreci kendi içinde özel olarak değerlendirilmelidir.  Bazı erkek bebekler çok erken doğacağı gibi bazı kız bebekler de çok geç doğabilir. Anne adayının durumu, bebeğin durumu ve doktorunuzun tavsiyeleri bebeğin doğum zamanını belirleyecektir.   Erkek bebekler de kız bebekler gibi 37 haftayı bitirdiğinde gelişimini tamamlar ve normal doğuma hazır hale gelir.

Kız Bebek Kaç Haftada Doğar?

Bebeğin cinsiyeti belli olduktan sonra anne adaylarını farklı telaşlar sarmaya başlar. Özellikle kız  bebek beklediğini öğrenen anne adayları daha hummalı bir hazırlığa başlar.  Kız bebeklerdeki doğum algısı da kız bebeğin beklenenden 5-6 gün önce doğduğuna ya da erkek bebeklere göre daha erken doğduğuna yöneliktir. 

Kız bebeklerin daha erken doğduğu algısına yönelik bilimsel bir çalışma yoktur.  Kız bebeklerde de erkekler gibi annenin durumu, bebeğin durumu ve doktorun tavsiyesine göre kaç hafta sonra doğacağı değişebilir. Bu yüzden kız bebekte de her doğum kendine özeldir. 38. Haftadan itibaren kız bebekler de normal doğumla dünyaya gelecektir. Tam doğum zamanını farklı faktörler belirleyecektir.

9 Ayda Kaç Hafta Var?

Hamilelik konusunda bilgi sahibi olmayan anne adayları için doğum süresi bir soru işareti olabilir. Çoğumuz bir gebelik sürecinin 9 ay sürdüğüne yönelik algıya sahibiz. Ancak gebelik süreciyle ilgili okumaya başladığımızda 40, 41, 42. haftaya kadar doğumların olduğunu görüyoruz. 9 aylık sürede “Bir ay 4 haftadır.” hesabına göre 36 hafta çıkıyor. Ancak aylar 28 günden fazla olduğu için 9 ayda ortalama 39 hafta vardır.

Doğum süresinin 9 ay olduğunu varsaysak da hamileliğin normal doğum olarak kabul edilebilmesi için gebeliğin 38.  haftaya girmesi gerekiyor. Normal doğumlar 38-42 hafta arasında gerçekleşiyor. 

hamilelik kaç hafta sürer doğum elbisesi

Normal Bir Doğum Kaçıncı Haftada Olur?

Hamile olan anne adayları için bebeklerin doğum süresi soru işareti olabilir. Çünkü gebelik sürecinde erken doğum, normal doğum, geç doğum gibi 3 farklı ifade yer alıyor. Erken doğum; 37 hafta tamamlanmadan önce gerçekleşen tüm doğumlardır.  Geç doğum; 42 hafta tamamlandıktan sonra gerçekleşen doğumları ifade etmek için kullanılır.

Normal doğumda enfeksiyon, kanama gibi birçok olası yan etkinin görülme olasılığı en düşüktür.  Ayrıca normal doğum yapan annelerin vajinal şikayetleri sezaryene göre çok azdır. Buna ek olarak normal doğum olduğunda anneler daha erken taburcu olabilir. Bu yüzden normal doğumun kaçıncı haftalarda olacağı çok önemlidir. 38-42. haftalar arasında gerçekleşen doğumların tamamı normal doğum olarak karşımıza çıkar.

9 Ay 10 Gün Kaç Hafta Yapar?

Doğum süresi genel olarak 9 ay 10 gün olarak biliniyor. Doğum  hesabı da genel olarak hafta hafta olacak şekilde yapılıyor. İlk kez doğum yapacak anne adayları kaçıncı haftada olduklarını hesaplamakta zorlanabilirler. Doğum hesabı ile hamilelik sürecinin kaçıncı haftada olduğunu belirleyebilirsiniz.

Bir doğum süreci 9 ay 10 gün süreceğine göre kaçıncı haftaya denk geleceği de merak ediliyor.  9 ay 10 gün 40 hafta olarak belirtilebilir. 

Bebek Anne Karnında Kaç Hafta Kalmalı?

Normal koşullarda bebeklerin tamamı 38-42 hafta arasında doğuyor.  Bu  haftalar arasında bebeğin sağlık ve gelişimi için gerekli şartlar tamamlanır.  Amerika Kadın Doğum Uzmanları Derneği bebeğin 39 haftaya kadar beklemesi gerektiğini öneriyor. 

Bazı durumlarda erken doğum yapılması gerekebilir. Bebeğin kaçıncı aya kadar anne karnında kalması gerektiği de yoğun olarak araştırılan konulardan biridir.  Bebeğin en son gelişen özelliklerinden biri akciğerlerdir. Akciğerlerin gelişimi 26. hafta sonunda gerçekleşmeye başlar. En erken doğum Dünya Sağlık Örgütüne göre 23. haftadan itibaren yapılabilir. Ancak tam gelişimi tamamlaması adına bebek en az 37 hafta anne karnında kalmalıdır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.